Mooie herinneringen en anekdotes

 

Op de valreep geleerd: kusje geven
Al maanden was mama aan het oefenen met "kusjes geven". Honderden kusjes kreeg Danyel, en elke keer zei ze vooraf "Danyel, kusje?". Een paar weken voor hij stierf, liet Danyel zien dat hij het kon. Zijn eerste kusje gaf hij aan (tante) Eef, en een paar dagen later één aan papa.

 

 

 Danyel's favoriete liedjes-top 10:

Nr. 1: Robinson
Nr. 2: Helikopter
Nr. 3: In de maneschijn
Nr. 4: Danyel, Danyel I love you
Nr. 5: Swing low
Nr. 6: Bromvlieg
Nr. 7: In de bibliotheek
Nr. 8: Tumba Tumba Tumba (in het bos)
Nr. 9: Berend Botje
Nr. 10: Schip moet zeilen (scheepje ligt aan wal)...............................

Danyel's favoriete bezigheden:

Nr. 1: Knuffelen
Nr. 2: In bad
Nr. 3: Stoeien met papa
Nr. 4: Massage
Nr. 5: Gek doen met (tante) Eef
Nr. 6: Voorlezen
Nr. 7: "Dansen" met mama
Nr. 8: Wandelen
Nr. 9: Muziek luisteren
Nr. 10: Hapjes proeven


Danyel ging meestal in bad, maar één keer is hij samen met mama onder de douche geweest. Hij vond het spannend, en een beetje eng. Maar mama heeft genoten van deze ervaring !

Danyel heeft paardgereden!! In de manege van Kempenhaeghe, op een zadel dat door Ankie van Grunsven is geschonken. Een speciaal zadel, voor kleintjes die niet goed rechtop kunnen zitten. Ook al keek Danyel een beetje nors, hij vond het toch wel fijn!

..............


Op een zondagmorgen kregen wij dankzij de bemiddeling van een superverpleegkundige van Danyel's afdeling, de sleutel van het dagverblijf, om daar met Danyel te kunnen gaan zwemmen. We hebben er een snoezel-zwem-gebeurtenis van gemaakt, met gezellige lampjes en een rustig muziekje.

Danyel vond stoeien met papa bijzonder spannend. Die paar seconden dat hij in het luchtledige zweefde, als papa hem als een pannekoek de lucht in 'smeet', moeten een bijzonder gevoel geweest zijn.

Als Danyel door mama opgepakt werd om bij haar te mogen zitten, ging dit altijd volgens een zelfde patroon. Dit vond hij erg prettig. Hand onder de nek, andere hand onder de bil, rustig optillen, tegen mama aanleggen, samen zitten gaan, Danyel's bipsje in mama's schootkuil, mama's arm als steun in de rug. Dan was het zover! Dan legde Danyel zijn snoetje in mama's hals, snoof haar geur op en zuchtte van genot.
Het geluid van die zucht is voor ons het mooiste geluid ooit.

Voordat de epilepsie zich manifesteerde, waren we goed op weg met de fysio-oefeningetjes. Elke ochtend een uurtje oefenen, zoals hier te zien. Danyel kon erg voldaan kijken als hij een prestatie geleverd had.


...............

Dit is "Jonesy". Jonesy werd door velen als "lelijk" bestempeld.
Voor Danyel maakte dat niet uit, Jonesy was één van de knuffels die
overal mee naartoe reisde. "Jonesy" is bij Danyel gebleven (in het kistje).

 

 

 
 
Tweety, Girafje en Koetje zijn ook met
Danyel meegegaan, zoals ze al die tijd al gedaan hadden.